dinsdag 14 april 2015

Bos 1

Met al dat gewandel in het Bos sinds Esna hier is, komt er weinig op het Blog terecht, dus nu maar is een inhaalslag van de afgelopen maanden wat we allemaal hebben gezien.

Esna is al aardig opgeknapt lichamelijk dan, geestelijk is ze nog steeds doodsbang voor Mensen, enige verbetering is nog steeds niet te bespeuren, helaas, :- (  Dat zal zeker wel meer dan een jaar gaan duren.

In het begin was het in het Bos erg saai in mijn ogen, die de polders gewend waren. Maar zienderogen veranderde dat, erg veel Zwammen, door de milde winter, bij de meeste heb ik het maar opgegeven de namen erbij te zoeken, dat is zo moeilijk, omdat je vaak niet zeker weet of die of die het is, als leek is dat heel lastig :-(  Lichteffecten in de Bossen zijn ook heel mooi en de Vogeltjes, lastig te fotograferen, maar alleen het zien is al geweldig en diverse soorten die je in de Polders weer niet tegen komt, verandering van spijs doet eten en nu ontdek je steeds meer.

Bijkomde effecten zijn de Teken, die steeds meer de kop op steken hier in Nederland en las ik v/d week nogal is de mensen besmetten met de ziekte van Lyme en daar wordt je niet vrolijk van als je dat krijgt/hebt.

De kaalslag wat betreft Bomen gaat onverminderd voort helaas, overal waar je komt in Stad & Bos, wat ze bezielen, geen idee, maar je maag draait er van om, als je al die kale plekken ziet en weer vele Vogels & andere Dieren hun plek kwijt zijn !!  En we hebben de Bomen ook zo hard nodig voor het Milieu !! Stelletje idioten zijn het en zeker hier in de Stad !! Eens de groenste stad van Europa, nu zo onderhand de kaalste Stad :-(

Verder heb je nog de "Boseikels" niet de eikels v/d Bomen, maar menselijke Eikels, maar daarover later meer.







HET KAPPEN VAN BOMEN SCHIJNT DE AFGELOPEN JAREN EEN TRENT TE ZIJN GEWORDEN, HET IS STEEDS WEER EVEN SLIKKEN ALS JE DIE BERGEN STAMMEN ZIET LIGGEN !!



BUIZERD

BUIZERD

AALSCHOLVER

AALSCHOLVER OP VISITE



AALSCHOLVERS HEBBEN ZULKE LEKKERE EIGENWIJZE KOPPIE'S





ZWARTE SPECHT






TELLEN MAAR :- D










OORLOG MONUMENT BIJ KAMP AMERSFOORT













1 opmerking:

  1. ik ben er wel voor dat ze zieke en gevaarlijke bomen ertussenuit moeten halen, maar ook hier denk ik vaak, waarom de ene of andere boom het moest begeven, dag helemaal niet ziek uit. Ik zou er eens een goede verklaring voor willen hebben door de plantsoenendienst. Lieve groeten, Dietmut

    BeantwoordenVerwijderen