maandag 22 september 2014

DE GROENE JONKER

Afgelopen week is naar een ander gebied getrokken in de hoop dat daar wat meer soorten vogels zouden zitten. Maar helaas ook daar was het super rustig :-(

Naar de Groene Jonker geweest in Zuid-Holland, hopende Steltkluten te zien, helaas niet gezien. Maar al met al is het een mooi gebied en het was heerlijk rustig wandelen, super warm was het en vrij heiig, maar dat kon de pret niet drukken en toch wel wat leuke opname's gemaakt, vooral Ganzen waren goed vertegenwoordigt en vlogen op en aan.

Op de heenweg nog een stel ondefinieerbare Ganzen tegen gekomen in een weiland. Ook een stel "vreemde" Vogels, die over de Groene Jonker heel erg laag over kwamen vliegen, Vliegtuigen, dus ook even een Vliegtuigspotter geweest, haha.

Er zaten ontzettend veel Blauwe Reigers en sommigen zaten te puffen in de Zon van de hitte. 

Voor herhaling vatbaar om daar wat vaker rond te gaan dwalen :-D




BLAUWE REIGER


NIJLGANZEN

NIJLGANZEN

NIJLGANS

NIJLGANS

GRAUWE GANS

GRAUWE GANZEN

GRAUWE GANZEN, OPVLIEGEND UIT HET RIET

GRAUWE GANZEN

GRAUWE GANZEN

GRAUWE GANZEN

GRAUWE GANS

VREEMDE VOGEL

GRAUWE GANS & NIJLGANZEN

GRAUWE GANZEN


ER WORDT HEVIG GERUID, OVERAL VEREN TE ZIEN

BLAUWE REIGER

BLAUWE REIGER


VEELLLLLL BLAUWE REIGERS EN OOK GROTE WITTE REIGERS ZATEN ER TUSSEN



KIEVIT



DIVERSE SOORTEN MEEUWEN WAREN ER TE ZIEN

BERGEEND, De Bergeend (Tadorna tadorna) is een halfgans, een eendachtige watervogel die qua formaat tussen een gans en een eend in zit.

UITZICHT VANAF M'N STEKKIE



GRAUWE GANZEN BIJ ZONSONDERGANG







1 opmerking:

  1. het was toch wel een geslaagde dag als ik naar je foto's kijk Karla. Sorry, maar ik weet niet waar het gebied in Zuid-Holland ligt en ga daarom straks even op internet kijken. Het moet heerlijk zijn daar een dag te vertoeven en in de natuur van alles langs je heen laat komen. Een paar rare vogels zijn er wel ook tussen, ha, ha, ik bedoel de vliegtuigen. Heel leuk dat je die ook op de foto heb gezet. Ik heb genoten van je blog. Fijn weekend en groetjes, Dietmut

    BeantwoordenVerwijderen