zaterdag 4 augustus 2012

Ganzen in Groningen

Ganzen zijn geweldige Vogels, mooi, slim en schattig zijn ze. Gisteren een dagje naar het noorden geweest, naar Sonja die daar hele goede vrienden is met de diverse Ganzen daar.

Het is echt geweldig om dat te zien, ipv dat ze weg lopen als je bij ze stopt, komen ze er al aanlopen, prachtig om te zien, allemaal kwamen ze naar haar toe, ook de baby's. Was al bang dat als ze mij zagen er toch vandoor zouden gaan, maar nee hoor, werd gelijk geaccepteerd, echt ongelooflijk mooi !!

Ook waren er Nijlganzen, die zijn zo lekker eigenwijs enhebben pracht kleuren in hun veren. Een paar Nijlganzen hebben 3 baby's, die zijn zo schattig en kwamen ook gewoon vlak bij ons rond lopen. Ze zaten op een soort vlotje midden in het water en toen Sonja ze riep, kwamen ze gelijk naar de kant toe, je weet niet wat je ziet, echt super !!

Verder waren er nog Canadeese Ganzen en Klutsganzen, soep Ganzen worden ze eigenlijk genoemd, maar dat doet me te veel aan een kookpot denken, :-(

Helaas zijn de Nijlganzen vogelvrij verklaard door Dhr. Bleeker, belachelijk, want zoveel zijn er niet en geven helemaal geen overlast. Het vreemde is dat als er mensen klagen over Ganzen, ze zelf aan het water wonen, waar ik gisteren was, is een woonwijk met allemaal meren en meertjes, dus als je daar gaat wonen, kan je natuurlijk watervogels verwachten, maar ja , schijnbaar zijn er van die sukkels die dat niet snappen en nu klagen, ga verhuizen zou ik zo zeggen !!

Hier onder een selectie van de foto's die ik genomen heb, moeilijk uitzoeken, pffff. Er zitten mooie, leuke en lieve foto's tussen en zoals gewoonlijk bewerk ik de foto's niet veel, wil het zo natuurlijk mogelijk houden en er geen studio foto's van maken, zodat je elk haartje op een veer kan tellen, dat zie je in het echt ook niet, of heb ik een brilletje nodig ?? Haha

Wil ook nog bedanken voor de reacties, gegeven op m'n andere foto's, hartstikke lief !! :-D


CANADESE GANS

GIJSJE IS EEN SOORT KLUTSGANS


CANADESE GANS


WIST NIET WELKE IK MOEST KIEZEN, DUS ALLEBEI MAAR, :- D

DIT IS EEN STEL, OOK MULTI CULTI BIJ GANZEN, PRACHTIG HE !!

NIJLGANS, ZONDER HOOFDDOEK, HAHA

EVEN EEN FRISSE DUIK


PA & MA VAN DE 3 KLEINTJES

CANADEES

SMULLEN

2 VAN DE NIJLGANZEN BABY'S












ONDER MOEDERS VLEUGELS
























HEE, HAAL DIE VOET UIT M'N NEK !!


KLEUTER NIJLGANS







KOKMEEUW KWAM OOK EVEN EEN HAP HALEN


KLEUTER NIJLGANS




KLEUTER NIJLGANS LAAT HET ZICH GOED SMAKEN


TE BELACHELIJK VOOR WOORDEN DIE NEK BANDEN DIE DIE ZOGENAAMDE DIEREN LIEFHEBBERS OM DE NEK VAN SOMMIGE GANZEN DOEN. ZE HEBBEN ER ECHT LAST VAN. HELAAS WAS HET MOEILIJK OM HEM/HAAR TE PAKKEN, WE WILDEN HET DING ERAF KNIPPEN. ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN DIE DINGEN !! ZAL IS EEN MAIL STUREN NAAR DE DIEREN BESCHERMING OF ZO.

DIT IS TOCH SCHITTEREND, KIJK DAT KOPPIE, BRENGT TOCH EEN DIKKE SMILE OP JE GEZICHT !!






BOMMETJE







1 opmerking:

  1. leuk berichtje en schitterende foto's zeg. Begrijpelijk dat je een fijne dag hebt gehad.
    Fijne zondag nog, Dietmut

    BeantwoordenVerwijderen