donderdag 30 april 2015

BOS "EIKELS"

De schrik en irritatie van iedere Boswachter en mensen die zich wel aan de regels houden, de "Boseikels" niet de reguliere van de Eikenbomen, maar die op 2 benen rondlopen.

Boseikel

Wetenschappelijk - Bossus Eikulus
Engels - Forest fool
Verspreiding - Steden, bossen, platteland; eigenlijk overal
Voedsel - Alleseter; van fastfood tot superfoods
Lengte - Onder de 2 meter, soms ietsjes erboven
Status - Niet bedreigd; sterker nog, lijkt in aantallen toe te nemen




In uiterlijk opzicht verschillen ze niet veel van elkaar, maar de Boseikel onderscheidt zich door haar typerende gedrag. Niet gehinderd door enig besef van sociale etiquette lapt ze geschreven en ongeschreven regels aan haar laars en zadelt ze haar omgeving op met allerhande signalen van haar aanwezigheid.
Harde geluiden (variërend van luide muziek en geroep tot gemotoriseerd geluid), sporen in de vorm van plastiek zakjes en ander afval en hun honden overal los laten lopen.



"Boseikels" verdedigen zichzelf niet met hun kaken of klauwen, maar gebruiken vooral hun stem (hun roep bestaat dikwijls uit zogeheten 'scheldwoorden')  als ze aangesproken worden op hun gedrag en gevraagd wordt de Hond(en) aan te lijnen, niet te fietsen waar het niet mag en op Brommers door het Bos heen scheuren, omdat ze de Flora & Fauna hiermee grote schade aanbrengen. Ze komen voor, zowel solitair als in kleine kuddes.


"Mijn" Hond(en) gaat niet achter de Herten en andere Dieren aan, maar mevrouw uw Hond(en) komen ook op ons afgestormt, wat op zich ook erg irritant is, mevrouw ik loop hier niet voor niets in het aanlijn gebied met m'n hond, dat maak ik zelf wel uit, nee mevrouw dat maakt de wet uit. Mevrouw de boete bedraagt 80 euro voor een loslopende Hond, is dat jou probleem of de mijne, bemoei je met je eigen zaken, maar mevrouw dit is ook mijn zaak, want ik heb er last van , loop hier omdat mijn Hond bang is voor loslopende Honden, anders had ik wel naar de andere kant van het Bos gegaan, zoals u dus had kunnen doen. (scheldkanonnade volgde hierop door mevrouw)


Meneer wilt u uw Honden bij u houden, ze mogen hier trouwens niet los lopen, dat is aan de andere kant v/d parkeerplaats, bemoei je met je eigen zaken, dat maak ik zelf wel uit, nee meneer, dat maakt de Boswachter uit en niet u !! En weer een scheldkanonnade naar m'n hoofd !

Heren dit is nu al de 3e keer vanmorgen, dat ik zowat omver wordt gefietst, voor Mountainbikers zijn er speciale routes !! Dat maken we zelf wel uit, waar bemoei je je mee en dit zijn nog de minst erge bewoordingen die je naar je hoofd worden geslingerd als je op een fatsoenlijke manier zegt dat het een en ander niet is toegestaan in het Bos.



Hieronder een kleine selectie foto's van/over de zogenaamde "Boseikels" voor de goede orde de gezichten eruit geknipt  (deze keer)  deze aflevering gaat over hetzelfde stuk Bos, maar dit is typerend in alle Bossen, je vindt ze overal de "Boseikels" die van de Bossen willen genieten maar wel de Flora & Fauna schade toebrengen !!

In een ander deel v/h Bos had ik opgemerkt dat oudere mannen het Bos in verdwenen met Tiener jongens, heb een melding geschreven en dit naar de Politie gestuurd. Mijn melding was beoordeeld en goed bevonden & naar het Politie wijkteam gestuurd, vervolgens hoorde ik helemaal niets, verwachtte wel dat ik het een en ander zou moeten toelichten. Een tijdje later nog is een mail gestuurd die vervolgens weer naar het wijkteam is doorgestuurd en weer nul, komma nul reactie.

Wat schets m'n verbazing, dat ik in het desbetreffende stuk Bos, een paar keer (verdeeld over meerdere dagen) een dikke vette Politiewagen over de parkeerplaats zag rijden, tja, daar was het in ene stil, een stuk minder auto's !!

Dus onderzoek, haha, echt niet dus en de hele handel heeft zich nu natuurlijk verplaatst. Het stuk Bos waar we het meeste naartoe gaan is schijnbaar voor sommige van die lui een uitwijk geworden, want kwam de "afwerk" plek toevallig tegen, toen we een mini paadje volgden, waar normaal geen wandelaar in gaat. Het is echt schandalig dat de Politie niet heeft gereageerd op dit soort praktijken en ze gewoon verjagen door opvallend te surveilleren, zodat ze gewoon ergens anders hun letterlijke & figuurlijke "smeerpijperij" voort kunnen zetten !!

De regels in het het bos:

 http://www.bosplus.be/nl/kenniscentrum/bos-a-educatie/spelen-in-het-bos/item/808-de-regels-in-het-het-bos




Fietsers / mountainbikers wordt verzocht om alleen de verharde fietspaden te gebruiken. Staat er in de Bos Regels !!


De Heren scheurden met een noodvaart de Parkeerplaats over en verder door het Bos, een paar seconden eerder en ze hadden mij en de Hond omver gereden toen we uitstapten !!

Deze mevrouw kon door het stof !!

Afwerkplek, oudere mannen met jonge tiener jongens. Politie doet er niets aan, heb het gemeld.






Oh jeetje, daar komt dat mens weer aan, snel de Honden vast maken !



De ongeletterdheid is schijnbaar groter dan gedacht !






Een zeer onbeschofte heer, grrrrrrrrrrrrr, het waren 2 Honden, de andere zit tussen de struiken.





En daar gingen er weer een paar vanavond (06-05-2015)

En het smalle Paadje in, waar ze dus al helemaallll niet mogen Fietsen

En hier worden wij zowat ondersteboven gereden, ging niet aan de kant, maar ze fietsen gewoon langs me heen door de struiken en een grote bek natuurlijk, grrrrrrrrr Hier kan je goed zien hoe smal het paadje is.






dinsdag 14 april 2015

Natuurpark Lelystad in Januari

Natuurpark Lelystad is ook een mooi uitgestrekt Park, om doorheen te wandelen. Met een Hond ben je wel beperkt, omdat op diverse plaatsen in natuur gebieden, geen Hond toegestaan wordt. Zo ook in dit Park mag je niet het gebied in waar de Grazers lopen. Maar er blijft genoeg over en te zien, zoals bv. de Otters, waarvan hier onder een setje foto's.

De Ooievaars zitten ook in het verboden gebied, maar vrij dichtbij, dus even de Hond aan het hek vast gemaakt en erin gelopen voor wat opname's.















WILDE ZWAAN





PATER DAVIDS HERTEN




MOEST EVEN GOED KIJKEN, MAAR DAAR LAG TOCH ECHT EEN WILD ZWIJN TE SNURKEN !!

BOOM POWER

OVERWINTERENDE OOIEVAARS





STEEDS MEER OOIEVAARS BLIJVEN IN DE WINTER IN NEDERLAND


HET "OTTER" KUNSTWERK