zondag 2 september 2012

Gewoon Thuis

Nu is het het geval dat ik in de binnenstad woon, niet echt een plek om vogels te spotten. Gelukkig is hier een binnenplaatsje en daar is het een komen en gaan van, Musjes, Kauwtjes en ook komt er regelmatig een Koolmeesje langs, heb ik een Pimpelmeesje aan de vetbol zien hangen en af en toe komt er zelfs een Vlaamse Gaai voorbij, tot m'n grote verrassing natuurlijk, super gaaf !!

Duiven hebben de plek ook al ontdekt, hoewel ik dol ben op alles wat maar beweegt aan Vogels en dieren, worden dat er wel een beetje te veel, geen idee wat ik daar aan kan doen en wegjagen ligt niet in m'n aard, die willen natuurlijk ook hun buikje vol maken.

Het Koolmeesje is snel als het licht en je moet vliegensvlug zijn om die erop te krijgen, komt met een noodvaart aanvliegen pakt een pinda of zonnebloempit en zoeffff weg is hij weer.

Alle foto's zijn door het raam gemaakt en ondanks het veelvuldig poetsen ervan, is het meestal wel te zien, maar ja, voordeel van een eigen blog, je kan er opzetten wat je zelf mooi en of leuk vindt :-D Of de opname's nou National Geografic verantwoord zijn of niet, haha

Musjes zijn er jaren niet meer geweest, tot een jaar of wat geleden er in eens 1 in het vogelhuisje zat, speciaal buitenvoer gekocht en nu zijn ze niet meer te tellen, soms is het net of je in het bos woont met al dat geschetter van ze, zo leuk.
Heb ontdekt dat er heel veel een ringetje om hebben, heb daar nooit wat van gemerkt, dat ze daar bezig mee zijn geweest en vraag me af hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, toch is uitzoeken wie daar achter zit, dat moet toch lukken.

De klimop over de muur is een favoriete plek voor ze, nu heb ik daar al heel wat heibel over gehad met de vereniging van eigenaren, van het pand,waar ik dus er 1 van ben. Die wilden de klimop maar verwijderen onder het mom dat het slecht is voor de muur. Nu is dat allang achterhaald en heb ze er documentatie over gestuurd. Dus de klimop is er nog maar toch hebben ze hem flink gekortwiekt, tot mijn grote ergenis, gelukkig groeit hij weer mooi aan. Die lui wonen hier niet eens en toch hebben ze de grootste bek erover. Zelfs de buurt vond het jammer, want veel groen is hier niet in de straat en al die vogeltjes weer, is natuurlijk geweldig !!

Het observeren van de Musjes is super leuk en de Kauwtjes zijn ook zo grappig en dol op Pinda's, haal altijd zakken voer van 20 kilo, waaronder een met Tortelduivenvoer, lusten de Kauwtjes ook graag, vetbollen hangen ze ook al aan, hihi een mooi gezicht :-)

Vogels bij voeren het hele jaar door is tegenwoordig weer verantwoord en zo gaan ze ook sterker de winter in en houden we het Mussenpeil op orde :-D







EEN FLINKE BUIT

ALPINIST


NEON DUIF


NEE DIE ZIT NIET BUITEN HET IS HORUS, LEKKER IN HET ZONNETJE






HIER KOMEN DIVERSE INSEKTEN OP AF, HOOP IK TENMINSTE, HEB ZE NET NEER GEZET.


SMULLENNNNNNN

TORTELDUIF





APARTE DUIF, GEEN IDEE WAT VOOR EEN HET IS

STOER

LIEF

ANUBIS MAG HET SPEKTAKEL BUITEN GRAAG GADE SLAAN, MIJN KATTEN KOMEN NOOIT BUITEN, DUS HET IS VEILIG VOOR DE VOGELS.






KNOEIEN KUNNEN ZE GOED

PINDAKAAS ZIJN ZE DOL OP



KOOLMEESJE, NOG NIET HELEMAAL OP KLEUR

JONGE MEREL

VLAAMSE GAAI

VLINDERSTRUIK

VLAAMSE GAAI

EN HORUS WEER, HEB ER 2 EN ZE VLIEGEN GEWOON LOS IN HUIS, HET ZIJN KAKARIKI'S, HORUS HEB IK UIT EEN DIERENZAAK GERED, HET BEESTJE ZAG NOOIT DAGLICHT, GRRRRRRR. HEB EEN VRIENDJE VOOR HEM ERBIJ GEHAALD BIJ EEN KWEKER.



DEZE KAUW HEEFT EEN KLOMPVOETJE, ZO SNEU :-(

FILE


OEPS, SCHEEFFFFF

VLAAMSE GAAI, IS IE NIET SCHATTIG !!




SMULLEN





HOUTDUIF